#28 Instantní dávka emocí

Vstávat a cvičit instagrameři, ty snídaně se přece samy nenafotí! Jáhlová bezlepková #vegan kaše s čerstvými prosincovými jahodami, malinami a borůvkami (rozestavěnými podle přesného instagramového algoritmu) vypadá s jedním z filtrů z galerie VSCO prostě neodolatelně. Na snídaňovém #yummy příspěvku od správného #igera by rozhodně neměla chybět krabice sójového mléka #alpro nebo něco fakt hodně #raw, aby se stal tento #instamoment opravdu neopakovatelným.

Antioxidační #detox čaj se ohřívá v mikrovlnce a celá snídaně už je jako psí čumák, ono než se to všechno naaranžuje, vyfotí, upraví, ořízne a nahraje na profil, tak to přece jen nějaký čas trvá. To by jeden nevěřil, jaká je ta vystajlovaná instagramová galerie občas řehole. Co by ale člověk pro své věrné #followers neudělal,  po vystydlém startu do nového dne proto hurá na pořádný #workout.

Fotogenická jsou především #protein zátiší. Základem je pořídit si všechny #healthy potraviny a nápoje, které jsou k mání na recepci každého dobrého fitka. Klíčem k úspěchu je nákup úhledně a systematicky seskládat tak, aby se akorát vešel do čtvercového rozměru. Devět z deseti instagramerů také doporučuje pravidelně dokumentovat #abs, když jsou ještě #inprogress. Ti odvážnější přidají #picoftheday přímo z oblíbeného #gymu, kde už dřou jako koně, #justdoit fotka ve sportovním oblečku by ale měla vzniknout ještě před cvičením. Pokud, nedej bože, zapomenete a fotku jste nuceni pořídit až po dvoustém sedu lehu, bude nutno použít #sweatisthefatcrying a smířit se s daleko menším přísunem lajků.

Z posilovny rovnou na Letnou do #cool a #hipster kavárny, protože každá správná instagramová celebrita je tak trochu barista. Je veřejným tajemstvím, že #latteart je nejlepší přítel #igera. Jedno #latterart ale jaro nedělá, rozhodně tak není důvod fotkami s kafíčkem šetřit. #Flatwhite! A protože follower je tvor společensky znalý, ocení vedle šálku kávy i neotřelou literaturu. K popíjení #iger nemusí nutně číst, měl by ale myslet na to, že kombinace kafe a knihy je prostě lajkovací tutovka. A tak po #coffee nutně následuje #alchymista, #harrypotter nebo #bábovky.

Po příchodu domů by si měly #igerky trochu přepudrovat nos, než si pořídí #nomakeup selfie. Fotka obličeje si také nutně říká o určení národnosti a projevu instagramového vlastenectví, zapomenout na #czechgirl je fatální začátečnickou chybou. Mezitím, co si budou #igerky vybírat jedno z bambilionu na chlup stejných selfíček, mohou se #igeři na těchto patnáct hodin docela příjemně zabavit.  Stačí poskládat náhodné předměty do ještě náhodnější konstelace, přidat k nim kaktus nebo jiný sukulent a mohou si být jisti, že pochvalná srdíčka za odměnu je neminou.

Večer už stačí jen neprošvihnout #nofilter západ slunce a dnešní #instadaily se dá považovat za opravdu úspěšné.

Závěrem si ještě dovolím jedno doporučení – do popisku o vaší maličkosti alias bia se nebojte přiznat, na jaký typ telefonu dokumentujete své instantní životy. #Nokia3310 už ale bohužel není ta iOblíbená. A teď mě prosím omluvte, i já si přece zasloužím nějaký sociální život. Dlouho jsem nekontrolovala #couplegoals #swag #a #třeba #onedirection.

#ergo #yolo #fejeton_neasi #novinařina #future_job #lol #rofl #prague #school #Karlovka_rozumíš #Hollar #nebo #spíš #kavárna #NaHollaru #coffee #cappuccino #piccolo_neexistuje #coffeeaddict #nejsem_pozer #hipster #style #vintage #design 

#a #přitom #moraviangirl #slivovica #kroj #guláš_se_šesti



Žurnalistická tvorba, předmět, kterým jsem měla možnost projít v právě končícím zimním semestru, mi dal asi zatím ze všeho nejvíc. Nejenom nové poznatky o publicistice aneb jak se to dělá a dělat se to má, ale také (a za to moc děkuji!) opravdovou chuť a sebevědomí do psaní. Ze seminářů se narodily dva skvělé časopisy Ergo 1 a Ergo 2, které jsou od začátku, přes prostředek a až do konce nabouchané články mých spoluvysokoškoláků. Fakt skvělý pocit. Já si kromě fotoreportáže střihla i fejeton na poslední stránku časopisu, a tak jsem znovu pocítila svůj dětský „poslední strana ELLE je moje, dámy a pánové“ sen. 

Jedno z mých sto padesáti osmi novoročních předsevzetí také bylo znovu osídlit opuštěný Parapet, a tak opět začínám. Posedávat na parapetu a psát.





Share this:

CONVERSATION

9 komentářů:

Používá technologii služby Blogger.