#6 Kuchařská show aneb Studentský život prochází žaludkem
Možná jsem trochu zhýčkaná, ale určitě nejsem
rozmazlená. Jsem taková pořádná holka, samostatná, skoro na vdávání.
No to určitě.
Jednou za tři týdny
se teď doma zamilovaně dívám do plné lednice, kde se schovávají takové dobroty
jako Pribináčky nebo sušená nakládaná rajčata v olivovém oleji (moje životní gastronomická láska),
a uvědomuji si, že trochu rozmazlená jsem asi přeci jen byla. Tomu, že nějaký
džin několikrát týdně do naší domácnosti ochotně všechno nakoupil, jsem mou
vzácnou pozornost moc nevěnovala.
Mé aktuální
stravování momentálně závisí na třech významných faktorech:
1) mým nejlepším
kamarádem není Jamie Oliver
2) jsem líná
3) utrácím finanční
prostředky za životně potřebné nezbytnosti jako knihy, oblečení, kosmetika, výstavy, koncerty a večerní stmelování
kolektivu
Ve studentské lednici
často nastanou kruté a nemilosrdné chvíle zející prázdnotou, a tak se na ně
musím pořádně připravit. Když odjíždím z domu, beru si ten největší kufr, jež
bych s sebou pravděpodobně táhla i na severní pól, který poctivě plním jídlem
až do okamžiku, kdy musím někoho přizvat, aby si na něj sednul a já ho mohla
zapnout. Klasické zavařeniny, několik tun sušenek BeBe Dobrá každá denní doba a také univerzální dochucovadlo všech
pokrmů s názvem kečup, to všechno se mi bude hodit. Tyto zásoby mi však vydrží
tak tři čtyři dny, jelikož s jejich spotřebou začnu už ve vlaku.
Co si dáte k pití?
Nahlídneme-li do nápojového lístku, z chlazených nápojů jsem se omezila na vodu
z kohoutku, naštěstí je to teď dostatečně cool a hipster.
V žebříčku teplých nápojů vyhrává kafe, protože pokaždé, když si ho ráno do
půllitrového kotlíku namísto hrnku uvařím, pronesu kofeinovou modlitbičku, aby
mě celý den udrželo krásnou, svěží a ve střehu. Připojím i prosbu, abych si
díky ranní kávičce nemusela celý den podpírat oční víčka sirkami, jelikož jsem
včera do noci pilně studovala, především jsem se snažila přijít na kloub
několika charakterům nově objeveného seriálu. Kávu si osladím o trochu víc
cukrem, který si při každé cestě Regiojetem poctivě ukradnu.
Hlavním bodem mého Prostřena jsou teplé večeře. Stal se ze mě
pastafarián, jelikož uvařit těstoviny různých tvarů na tisíc způsobů, to je tak
jediné, na co se zmůžu. Víra v obrovské špagetové monstrum mě však někdy opustí
a rozhodnu se uvařit něco inovativního, zdravého a dostatečně instagramově
fotogenického. Potom ale vytáčím maminčino číslo a zoufalým hláskem se opatrně
ptám: „Mami, prosím tě, když dělám ty vločky, jak dlouho to má chodit, než to
dojde?“
Přestala jsem také
rozumět tomu, že si někdo výslovně nepřeje, aby mu byly do schránky vhazovány
reklamní letáky. Náramně mě totiž zajímá, jaké suroviny, které nejspíš přidám
do těstovin, jsou někde za akční cenu.
Víc než kdykoliv
předtím teď sním o vepřo knedlo zelu mé babičky a zároveň se snažím své
kuchařské schopnosti čím dál více velebit. Je to sice k nevíře, ale odborné
studie dokazují, že i špagety se mi někdy mohou přejíst, proto bude
pravděpodobně nutné časem zařadit do mé kuchyně nějakou tu inovaci. V tajných
představách tedy vidím sebe za dvacet let, můj outfit tvoří zástěra, na které
je moderním fontem napsáno něco jako „Skvělá kuchařinka“. Kamarádkám jen
skromně oznamuji, že zástěrka byla dárek od Kluků
v akci a manžela se ptám,
jestli má dnes chuť na svíčkovou, nebo by si raději dal kuře na paprice.
Další pefektní článek :) Jsi úžasná Aničko :)
OdpovědětVymazatDěkuji moc!:)
VymazatPiš častěji, prosím! Vždycky se na tvoje články strašně těším a pravidelně kontroluji blog, jestli už jsi nenapsala další příspěvek :) Máš supr osobitý styl! A taky se v tom často vidím - moje studentské stravování ála kuskus na stotisíc způsobů a akční ceny, to je moje :D Hotoví gurmáni!
OdpovědětVymazatMonča
Ahoj, moc děkuji za milý ohlas, dělá mi to velkou radost. No jasně, to úplně chápu :D #studentskastrava
Vymazat