#6 Kuchařská show aneb Studentský život prochází žaludkem

Možná jsem trochu zhýčkaná, ale určitě nejsem rozmazlená. Jsem taková pořádná holka, samostatná, skoro na vdávání.

No to určitě.

Jednou za tři týdny se teď doma zamilovaně dívám do plné lednice, kde se schovávají takové dobroty jako Pribináčky nebo sušená nakládaná rajčata v olivovém oleji (moje životní gastronomická láska), a uvědomuji si, že trochu rozmazlená jsem asi přeci jen byla. Tomu, že nějaký džin několikrát týdně do naší domácnosti ochotně všechno nakoupil, jsem mou vzácnou pozornost moc nevěnovala.

Mé aktuální stravování momentálně závisí na třech významných faktorech:
1) mým nejlepším kamarádem není Jamie Oliver
2) jsem líná
3) utrácím finanční prostředky za životně potřebné nezbytnosti jako knihy, oblečení, kosmetika, výstavy, koncerty a večerní stmelování kolektivu

Ve studentské lednici často nastanou kruté a nemilosrdné chvíle zející prázdnotou, a tak se na ně musím pořádně připravit. Když odjíždím z domu, beru si ten největší kufr, jež bych s sebou pravděpodobně táhla i na severní pól, který poctivě plním jídlem až do okamžiku, kdy musím někoho přizvat, aby si na něj sednul a já ho mohla zapnout. Klasické zavařeniny, několik tun sušenek BeBe Dobrá každá denní doba a také univerzální dochucovadlo všech pokrmů s názvem kečup, to všechno se mi bude hodit. Tyto zásoby mi však vydrží tak tři čtyři dny, jelikož s jejich spotřebou začnu už ve vlaku.

Co si dáte k pití? Nahlídneme-li do nápojového lístku, z chlazených nápojů jsem se omezila na vodu z kohoutku, naštěstí je to teď dostatečně cool a hipster. V žebříčku teplých nápojů vyhrává kafe, protože pokaždé, když si ho ráno do půllitrového kotlíku namísto hrnku uvařím, pronesu kofeinovou modlitbičku, aby mě celý den udrželo krásnou, svěží a ve střehu. Připojím i prosbu, abych si díky ranní kávičce nemusela celý den podpírat oční víčka sirkami, jelikož jsem včera do noci pilně studovala, především jsem se snažila přijít na kloub několika charakterům nově objeveného seriálu. Kávu si osladím o trochu víc cukrem, který si při každé cestě Regiojetem poctivě ukradnu.

Hlavním bodem mého Prostřena jsou teplé večeře. Stal se ze mě pastafarián, jelikož uvařit těstoviny různých tvarů na tisíc způsobů, to je tak jediné, na co se zmůžu. Víra v obrovské špagetové monstrum mě však někdy opustí a rozhodnu se uvařit něco inovativního, zdravého a dostatečně instagramově fotogenického. Potom ale vytáčím maminčino číslo a zoufalým hláskem se opatrně ptám: „Mami, prosím tě, když dělám ty vločky, jak dlouho to má chodit, než to dojde?“

Přestala jsem také rozumět tomu, že si někdo výslovně nepřeje, aby mu byly do schránky vhazovány reklamní letáky. Náramně mě totiž zajímá, jaké suroviny, které nejspíš přidám do těstovin, jsou někde za akční cenu.

Víc než kdykoliv předtím teď sním o vepřo knedlo zelu mé babičky a zároveň se snažím své kuchařské schopnosti čím dál více velebit. Je to sice k nevíře, ale odborné studie dokazují, že i špagety se mi někdy mohou přejíst, proto bude pravděpodobně nutné časem zařadit do mé kuchyně nějakou tu inovaci. V tajných představách tedy vidím sebe za dvacet let, můj outfit tvoří zástěra, na které je moderním fontem napsáno něco jako „Skvělá kuchařinka“. Kamarádkám jen skromně oznamuji, že zástěrka byla dárek od Kluků v akci a manžela se ptám, jestli má dnes chuť na svíčkovou, nebo by si raději dal kuře na paprice.

Share this:

CONVERSATION

4 komentářů:

  1. Další pefektní článek :) Jsi úžasná Aničko :)

    OdpovědětVymazat
  2. Piš častěji, prosím! Vždycky se na tvoje články strašně těším a pravidelně kontroluji blog, jestli už jsi nenapsala další příspěvek :) Máš supr osobitý styl! A taky se v tom často vidím - moje studentské stravování ála kuskus na stotisíc způsobů a akční ceny, to je moje :D Hotoví gurmáni!

    Monča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji za milý ohlas, dělá mi to velkou radost. No jasně, to úplně chápu :D #studentskastrava

      Vymazat

Používá technologii služby Blogger.